Profil & Organisation

Fakta om Bayer

Bayer er en forskningsbaseret virksomhed med en mere end 150 år lang historie og med kernekompetencer inden for Life Science områderne Sundhed og Landbrug. Vi udvikler nye molekyler for at forbedre menneskers, dyrs og planters sundhed med innovative produkter og løsninger. Vores forskning og udvikling er derved baseret på dybtgående indblik i de biokemiske processer hos levende organismer.

Vores målsætning er at opnå og opretholde førende positioner på vores markeder og derved skabe værdi for vores kunder, aktionærer og medarbejdere. Til dette formål er det vores strategi at hjælpe med at løse nogle af vor tids mest presserende udfordringer og igennem en exceptionel indsats styrke selskabets indtjeningsevne.


Bayer har forpligtet sig til at følge principperne om bæredygtig udvikling og til at agere som en social og etisk ansvarlig virksomhed. Derfor vægter vi økonomisk, miljømæssig og social ansvarlighed lige højt i vores virksomhedspolitik. Medarbejdere med en passion for innovation har fremragende udviklingsmuligheder hos Bayer.

 

Alt dette er en del af vores mission:

Bayer: Science For A Better Life

Fokus på Life Science virksomhed

Efter den økonomiske og juridiske udskillelse af vores MaterialScience forretning, nu Covestro*, har Bayer kortlagt forløbet for sin fremtidige udvikling som Life Science virksomhed. I den forbindelse har vi ændret vores hidtidige koncernstruktur. Siden 1. januar 2016 bliver Bayer's kerneforretning forvaltet af tre divisioner: Pharmaceuticals, Consumer Health og Crop Science. Animal Health er en separat forretningsenhed.


Vores Life Science aktiviteter har førende positioner på innovationsdrevne vækstmarkeder. Tilsammen udgør de en stærk, attraktiv og balanceret portefølje, der er modstandsdygtig over for udsving i efterspørgslen og potentielle risici. Den tidligere struktur, der bestod af et strategisk ledet holdingselskab og operationelle delkoncerner er fremover blevet erstattet af en integreret organisation under det stærke Bayer brand.
 

Organisation


Virksomhedsdriften udføres af divisionerne:


Vores Pharmaceuticals division fokuserer på receptpligtige produkter, især inden for kardiologi og kvinders sundhed, samt speciallægemidler inden for terapiområderne onkologi, hæmatologi og oftalmologi.

Divisionen omfatter også Radiology enheden, der markedsfører udstyr til magnetisk billeddiagnostik og dertil hørende kontrastmidler.
Consumer Health divisionen markedsfører hovedsageligt ikke-receptpligtige produkter i kategorierne dermatologi, kosttilskud, smertestillende midler, mave-tarm midler, allergier, forkølelse og influenza, fodpleje, solbeskyttelse og kardiovaskulær risikoforebyggelse.


Disse produkter omfatter globalt kendte mærker som bl.a. Aspirin™, Bepanthen™/Bepanthol™, Berocca™, Canesten™ og PriorinTM.

 

Crop Science divisionen har forretninger inden for plantebeskyttelse, frøavl og ikke-landbrugsmæssig skadedyrskontrol. Den er organiseret i to driftsenheder: Plantebeskyttelse/Frøavl og Environmental Science. Plantebeskyttelse/Frøavl markedsfører en bred portefølje af high-value såsæd samt innovative løsninger til kemisk og biologisk svampe-, ukrudts- og svampebeskyttelse, og yder samtidigt omfattende kundeservice for et moderne og bæredygtigt landbrug.Environmental Science fokuserer på ikke-landbrugsmæssige anvendelser, med en bred portefølje af produkter og tjenester til skadedyrsbekæmpelse til hjemmet og haven samt til skovbruget. 

     
    Vores produkter til produktions- og kæledyr styres af forretningsenheden Animal Health, der rapporterer til direktionsmedlemmet med ansvar for Crop Science divisionen.
 

Centrale servicefunktioner:

  • Corporate Functions og Bayer Business Services er koncerndækkende kompetence-centre som varetager de centrale servicefunktioner.
  • Currenta er ansvarlig operatør for Chempark fabriksområderne i Leverkusen, Dormagen og Krefeld-Uerdingen i Tyskland.

 

 

Covestro* er en kendt leverandør af højteknologiske polymer materialer og innovative systemløsninger, der bliver anvendt i talrige produkter i dagligdagen. En stor del af sin omsætning optjener virksomheden med produkter, der har en førende position på verdensmarkedet. » mere 

 

_________
* tidligere Bayer MaterialScience » mere
Koncernledelse:

Dobbelt ledelsessystem med følgende styrelsesorganer: 

Direktion:
8 medlemmer, formand: Dr. Marijn Dekkers
Bestyrelse:
20 medlemmer, formand: Werner Wenning

 

 


 

Produkter:


Med vores produkter, bidrager vi til at finde løsninger på nogle af de store udfordringer i vor tid. Den voksende og stadig aldrende verdensbefolkning kræver bedre lægehjælp og en tilstrækkelig forsyning af fødevarer. Bayer forbedrer folks livskvalitet ved at forebygge, lindre og helbrede sygdomme. Og vi er med til at levere en pålidelig forsyning af fødevarer af høj kvalitet, foder og plantebaserede råvarer.Bedst sælgende Bayer produkter er:
  • i sundhedssektoren: Xarelto™, Kogenate™, Betaferon™ / Betaseron™, Mirena produktfamilie, Nexavar™.

  • de vigtigste mærker inden for landbrugsområdet er: Confidor™ / Gaucho™, Nativo™ produktfamilie, Nunhems™, Basta™ / Liberty™, Prosaro™ produktfamilie.
 

Lokationer:  

Bayer er repræsenteret over hele verden med 307 virksomheder* i 77 lande. Det internationale hovedkontor ligger i Leverkusen i Tyskland.

* fuldt konsoliderede datterselskaber (pr. 31. december 2015).

 


 

Arbejdsstyrke:


Bayer koncernen havde pr. 31. december 2015 116.800 medarbejdere på verdensplan fordelt på:

  


 


  

Bayer-aktien: 


Regnskabstal

Nøgletal for Bayer koncernen 

 

 


Omsætning pr. enhed 2015

 


 

Opdateret: 08. juli 2016  Copyright © Bayer A/S
http://www.bayer.com

Anbefal

Luk ×