Bayer koncernens historie

Milepæle i koncernhistorien

1863 : Friedrich Bayer og Johann Friedrich Weskott grundlægger en farvestoffabrik i Barmen, der 18 år efter ændres til aktieselskabet Farbenfabriken vorm. Friedr. Bayer & Co.
 
1884: Kemikeren Carl Duisberg begynder sin karriere hos virksomheden. Under hans ledelse skulle forskere komme til at gøre banebrydende opdagelser.
 
1888: Den farmaceutiske afdeling bliver etableret.
 
1899: Aspirin® bliver registreret som varemærke og bliver siden verdens mest succesfulde smertestiller.
 
1912: Hovedkontoret flyttes til Leverkusen.
 
1939: Bayers forsker Gerhard Domagk får Nobelprisen i Medicin for sin opdagelse af sulfonamids (Prontosil) anti-bakterielle effekt.
 
1972: Virksomheden ændrer navn til Bayer AG.
 
1988: Som den første tyske industrivirksomhed bliver Bayer AG optaget på børsen i Tokyo.
 
1999: Bayer markerer 100 års fødselsdagen for Aspirin® ved at få professionelle bjergbestigere til at indpakke det tidligere hovedkontor i Leverkusen og omdanne det til verdens største Aspirin®-pakke og få Bayer optaget i Guinness Rekordbog med tre rekorder.
 
2000: Bayer bliver verdens største producent af råmaterialer til polyuretaner ved overtagelsen af Lyondell Chemical Company.
 
2001: Bayer overtager Aventis CropScience og bliver en af verdens førende virksomheder inden for plantebeskyttelse.
 
2001: Bayers ledelse fremlægger 6. december planer om at etablere selvstændige datterselskaber, der alle skal samles under et holdingselskab. Dette var begyndelsen til Bayer CropScience, Bayer HealthCare, Bayer Chemicals og Bayer MaterialScience.
 
2002: Bayer-aktien børsnoteres på New York Stock Exchange
 
2003: Acetylsalicylsyre, det aktive virkstof i Aspirin®, optages på WHO’s liste over essentiel medicin.
 
2003: Levitra®, mod rejsningsproblemer, registreres i Europa. Levitra® er i dag registreret i mere end 80 lande verden over.
 
2004: Bayer bliver det første privatejede selskab, der indgår partnerskab med UNEP (United Nations Environment Programme) på området for unge og miljø.
 
2005: Bayer bliver en af verdens tre førende leverandører af håndkøbsmedicin ved overtagelsen af Roche OTC-delen.
 
2005: Bayers kemiaktiviteter i Bayer Chemicals og dele af polymerforretningen udskilles den 28. januar i det nye selskab LANXESS AG.
 
2005: I december godkender den amerikanske Fødevare- og Sundhedsstyrelse FDA det af  Bayer HealthCare og Onyx Pharmaceuticals, Inc. i fællesskab udviklede aktive virkstof Sorafenib (Nexavar®) til behandling af fremskreden nyrecancer.
 
2006: Bayer præsenterer det nye interne initiativ ”Triple-i: inspiration, innovation, idéer”, der skal få medarbejdere over hele verden til at deltage i søgen på nye produkter, udvikling og forretningsidéer.
 
2007: Bayer afslutter overtagelsen af Schering AG og bliver dermed en af de førende aktører på markedet for specialmedicin.

2008: I oktober blev verdens største MDI produktionsanlæg sat igang i Shanghai.

2008: I november gennemførte Bayer CropScience opkøbet af Athenix Corp, en privatejet amerikansk bioteknologivirksomhed.

2009: I December vandt et Bayer-team den tyske Future Prize for udvilkingen af den ny anticoagulant rivaroxaban (Xarelto®).

Læs hele Bayers historie her.Opdateret: 17. februar 2016  Copyright © Bayer A/S
http://www.bayer.com

Anbefal

Luk ×