NGUVU

Det samfundsansvarlige kaffekoncept

Bayer Danmark har valgt at fylde udvalgte kaffemaskiner med kaffebønner købt direkte fra de kvindelige småbønder i Kenya gennem NGUVU, der er en virksomhed, der arbejder for at sikre udsatte kvinder i Afrika. Filosofien bag NGUVU er, at den bedste måde at hjælpe udsatte kvinder på er ved at sikre dem et fast arbejde, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling.

Kvinder udgør 70 procent af kaffeindustrien i Kenya. Alligevel er det mændene, der skummer fløden og tager det meste af overskuddet, når kaffebønnerne skal sælges.

”Det er kvinderne, der laver det hårde arbejde. Men de er afhængige af en række mellemmænd, der ofte tager det meste af profitten. Det betyder, at de kvindelige småbønder skal arbejde endnu hårdere for at have en chance for at forsørge dem selv og deres børn. Det vil vi gerne lave om på”, fortæller Rune Sandholt, der har stiftet NGUVU, der har til formål at styrke udsatte kvinder i Kenya.

NGUVU handler direkte med de kvindelige småbønder, så de får flere penge mellem hænderne. Derudover er NGUVU med til at sikre, at kvinderne får faglig udvikling, rådgivning i forhold til sundhed samt hjælp til familieplanlægning.

Stifter af NGUVU, Rune Sandholt, sammen med Grace, der er en af de kvindelige småbønder, som NGUVU køber kaffebønner af.

Bayer er en af de virksomheder, der støtter op

Det samfundsansvarlige kaffekoncept er målrettet danske virksomheder, der ønsker at støtte de kvindelige småbønder gennem medarbejdernes daglige kaffeforbrug. Kaffebønnerne er den bedste kvalitet fra Kenya, og de bliver ristet i København, så NGUVU kan levere helt friskristede kaffebønner til virksomhederne I Danmark. ”Vi har oplevet stor interesse fra virksomhederne, der både kan lide den lækre kaffe og konceptet bag. Når medarbejderne drikker kaffen ved kaffemaskinerne, kan de læse om den forskel virksomheden gør for kvinderne og deres børn. Det er med til at skabe ekstra engagement blandt medarbejderne”, siger Rune Sandholt.

Hvis din virksomhed kunne tænke sig at høre mere om konceptet og smage kaffen, så skriv til NGUVU på kontakt@nguvu.dk eller ring på 51398247. Læs mere.

Hør Administrerende Direktør for Bayer i Danmark, Marion McPherson, fortælle mere om kaffekonceptet.