Profil og organisation

Om Bayer

Bayer er en Life Science-virksomhed med en mere end 150 år lang historie og med kernekompetencer inden for sundhed og landbrug. Igennem vores forskning og innovative produkter bidrager vi til at finde løsninger på nogle af vor tids mest presserende udfordringer.

Bayer Cross

Verdens støt voksende og aldrende befolkning har brug for en tilstrækkelig fødevareforsyning og forbedret sundhedspleje.

Igennem vores forskning og udvikling af innovative produkter bidrager vi til at finde løsninger på nogle af vor tids mest presserende udfordringer. I en tid hvor den forventede levealder og verdens befolkningstal stiger støt, arbejder vi for at forbedre livskvaliteten for verdens aldrende og voksende befolkning ved at fokusere vores forskning og udvikling på at forebygge, lindre og behandle sygdomme. Vi bidrager også til at sikre en pålidelig forsyning af fødevarer, foderstoffer og plantebaserede råmaterialer af højeste kvalitet.

Vores målsætning er at skabe værdi for kunder, aktionærer og medarbejdere og samtidig styrke virksomhedens indtjeningsevne. Vi har forpligtet os til at drive vores virksomhed på en ansvarlig og bæredygtig måde, og vi sætter en ære i at leve op til vores sociale og etiske ansvar. Medarbejdere med en passion for innovation har fremragende udviklingsmuligheder hos Bayer.

Alt dette er en del af vores mission:

Fokus på Life Science Virksomhed

Bayer-koncernen ledes som en life science-virksomhed med tre divisioner - Pharmaceuticals, Consumer Health og Crop Science og forretningsenheden Animal Health. Virksomhedsfunktionerne Business Services og serviceselskabet Currenta understøtter den operationelle forretning. I 2017 omfattede Bayer-koncernen 241 konsoliderede virksomheder i 79 lande over hele verden.

Organisation

Organisation

Virksomhedsdriften udføres af divisionerne:

Nurse preparing chemotherapy

Vores Pharmaceuticals division fokuserer på receptpligtige produkter, især inden for kardiologi og kvinders sundhed, samt speciallægemidler inden for terapiområderne onkologi, hæmatologi og oftalmologi.

Divisionen omfatter også Radiology enheden, der markedsfører udstyr til magnetisk billeddiagnostik og dertil hørende kontrastmidler.

Consumer Health

Consumer Health divisionen markedsfører hovedsageligt ikke-receptpligtige produkter i kategorierne dermatologi, kosttilskud, smertestillende midler, mave-tarm midler, allergier, forkølelse og influenza, fodpleje, solbeskyttelse og kardiovaskulær risikoforebyggelse.

Disse produkter omfatter globalt kendte mærker som bl.a. Aspirin™, Bepanthen™/Bepanthol™, Berocca™, Canesten™ og Priorin™.

Crop Science

Crop Science divisionen har forretninger inden for plantebeskyttelse, frøavl og ikke-landbrugsmæssig skadedyrskontrol. Den er organiseret i to driftsenheder: Plantebeskyttelse/Frøavl og Environmental Science. Plantebeskyttelse/Frøavl markedsfører en bred portefølje af high-value såsæd samt innovative løsninger til kemisk og biologisk svampe-, ukrudts- og svampebeskyttelse, og yder samtidigt omfattende kundeservice for et moderne og bæredygtigt landbrug.Environmental Science fokuserer på ikke-landbrugsmæssige anvendelser, med en bred portefølje af produkter og tjenester til skadedyrsbekæmpelse til hjemmet og haven samt til skovbruget.

Animal Health

Vores produkter til produktions- og kæledyr styres af forretningsenheden Animal Health, der rapporterer til direktionsmedlemmet med ansvar for Crop Science divisionen.

Centrale servicefunktioner:

  • Corporate Functions og Bayer Business Services er koncerndækkende kompetence-centre som varetager de centrale servicefunktioner.
  • Currenta er ansvarlig operatør for Chempark fabriksområderne i Leverkusen, Dormagen og Krefeld-Uerdingen i Tyskland.

Koncernledelse:

Dobbelt ledelsessystem med følgende styrelsesorganer:

Produkter:

Products

Med vores produkter, bidrager vi til at finde løsninger på nogle af de store udfordringer i vor tid. Den voksende og stadig aldrende verdensbefolkning kræver bedre lægehjælp og en tilstrækkelig forsyning af fødevarer. Bayer forbedrer folks livskvalitet ved at forebygge, lindre og helbrede sygdomme. Og vi er med til at levere en pålidelig forsyning af fødevarer af høj kvalitet, foder og plantebaserede råvarer.

Bedst sælgende Bayer produkter er:

  • Inden for Pharmaceuticals området: Xarelto™, Eylea™, Xofigo™, Stivarga™, Adempas™, Mirena™-Produktfamilie, Kogenate™, Nexavar™, Betaferon™ / Betaseron™, Adalat™, YAZ™ / Yasmin™ / Yasminelle™, Aspirin™ Cardio, Glucobay™, Gadavist™ / Gadovist™ and Avalox™ / Avelox™
  • Inden for Consumer Health området: Claritin™, Aspirin™, Bepanthen™ / Bepanthol™ Aleve™, Canesten™, Alka-Seltzer™-Produktfamilie, One A Day™, Dr. Scholl's™, Coppertone™ and Elevit™
  • Inden for landbrugsområdet: Confidor™ / Gaucho™, the Nativo™ product family and the Prosaro™ product family
  • Inden for Animal Health området: the Advantage™ product family, Seresto™, the Drontal™ product family and Baytril™

Lokationer:

Bayer er repræsenteret over hele verden med 241 virksomheder* i 79 selskaber (pr. 27. oktober 2017).

Arbejdsstyrke:

Bayer koncernen havde pr. 31. december 2017 99,820 medarbejdere på verdensplan fordelt på:

Arbejdsstyrke

Bayer-aktien: